Ez a funkció jelenleg nem működik. Vagy mégis? Ki kellene próbálni...

Politika?

2011.01.20. 20:32

írta: kundavid

Politika, még mindig, persze mostanában divatos dolog lett a politizálás, de nem mindenáron. Sajnálom gyermekeim, de én semmivel sem értek egyet, de mégis mindennel. Minden tiszteletem Daniel Cohn-Bendit-é, aki meglehetősen kiosztotta Orbán Viktort. Úgy tűnik, nem mindenkinek nyerte el tetszését. 

Ezt a képet egy volt középiskolás osztálytársam töltötte fel a Facebook üzenőfalára a következő kiírással:

Mégis hol vannak ezek az emberek akkor, amikor verik a magyarokat Szlovákiában? Akkor ki tüntet értünk? És ha árvíz van, ki segít?? Kell hozzá még egy kis vörösiszap-katasztrófa is, hogy legalább felfigyeljenek a problémáinkra?? Ez mind semmi...majd Brad Pitt és Angelina kisegítenek. De a médiatörvény miatt aztán lehet tünteni!!! Gyönyörű...

Engedjétek meg, hogy kifejtsem véleményimet, pontokba szedve.

1. Gyűlöletbeszéd ez, semmi más.. Semmi értelme keverni a szezont a fazonnal. Ők azért vannak, hogy képviseljék Európát. Ha már kiálltak mellettünk, nem illendő velük is szembemenni.

2. "Mégis hol voltak ezek az emberek, amikor verik a magyarokat Szlovákiában?"
A Szlovákiai magyarok problémáit meglehetősen értelmetlen lenne egyetlen egy kérdésbe beletömöríteni. Egyrészt azért, mert nem verik a magyarokat, másrészt pedig azért, mert szerintem nem ez a legnagyobb problémájuk. Felvilágosítok mindenkit, hogy amíg a magyarverés Szlovákiában lényegében pontosan ugyanolyan, mint itthon néhány magyar megver pár cigányt (a többség veri a kisebbséget - az ok teljesen mindegy). Véleményem szerint a legaggályosabb és egyben a leginkább vitatottabb kérdés a szlovák nyelvtörvény. Ha valaki nem ismerné, a törvény azt mondja, hogy a szóbeli és az írásbeli kommunikáció során használt nyelv a legtöbb nyilvános helyzetben és helyeken, az állami hivatalokban és intézményekben csak szlovák lehet. Csak szlovák.
Egyébként csak úgy mellékesen megjegyezném, hogy rögtön az Európai Parlament elnöke, Jerzy Buzek ment neki a nyelvtörvénynek. Egy EP képviselő pedig csak annyit jegyzett meg ezzel kapcsolatban, hogy "még sem mentálisan, sem politikailag nem érkeztek meg Európába". Hülye szlovákok.

3. "És ha árvíz van, ki segít??"
A Magyar Katasztrófavédelem. Ugyanis katasztrófahelyzetekben a magyar szervezeteknek kell intézkedni. Külföldi alakulatok kizárólag akkor érkeznek, ha Magyarország nemzetközi segítséget kér. Egyébként kért, és küldtek is szép számmal segélyszállítmányokat. Egyébként a természeti katasztrófák hogyan jönnek egy politikai kérdéshez?!

4. "Kell hozzá még egy kis vörösiszap-katasztrófa is, hogy legalább felfigyeljenek a problémáinkra??"
Ez megint csak egy IQ-fighter kérdés, hiszen megint egy katasztrófahelyzet van a középpontban. Igen, elismerem, hogy az utóbbi évek legnagyobb pusztítását végezte az a piros szenny; a magyar szakemberek részben meg is birkóztak a feladattal, az Európai Uniótól kettő (2 darab) szakembert kértünk, a kárelhárítás, illetve a takarítás lebonyolításához értő tudóst. Pár órán belül már útra is keltek, és segítettek. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg országtól kaptak a rászorulók segélyszállítmányokat.

Az előző két pontban szereplő kérdések abszolút gyerekesek, és teljességgel felfoghatatlanok. A politikai csatározások és a természeti katasztrófák kérdése teljesen elkülöníthetőek egymástól, és nem érdemes azon vitázni, hogy ki segít kinek. Ezek nem visznek előrébb a kárfelszámolásban... Viszont megemlíthető, hogy EU támogatással fogunk megint mindent újból felépíteni. Mert segítenek, ha kell. Mi is segítettünk másnak (pl. Lengyelországnak), amikor kellett.

5. "Ez mind semmi...majd Brad Pitt és Angelina kisegítenek."
Én eddig is pont leszartam, hogy melyik amerikai celeb flangál a környéken. Ez a paparazzó-dolog sem az Európai Parlament hatásköre, és szerintem ők is pont leszarták, hogy ki forgat nálunk.

6. "De a médiatörvény miatt aztán lehet tünteni!!! Gyönyörű..."
Igen, gyönyörű. Gyönyörű, hogy végre foglalkoznak a problémáinkkal, de még ezt is lehurrogjuk. Igazi magyar nézetmód ez a negatív hozzáállás mindenhez.

Egyébként csak úgy szólók, hogy nem csak a médiatörvénnyel van baj. Mióta a Fidesz megkapta a 67 százalékát, azóta gyakorlatilag bármit megcsinálhat. Persze ez hordozza azt is, hogy habár a néptől megkapta a párt a bizalmat, azzal nem szabad visszaélnie. Én kis ember vagyok, kis bloggal, jobboldali szavazóként. Egyetértek azzal, hogy át kell alakítani a magyar törvényeket, és a médiatörvény egyes intézkedéseivel egyet is értek. De nem mindegyikkel...

A bizalomról még csak fél szót engedjetek meg, gyermekeim. Mióta korlátozták az Alkotmánybíróságot, azóta nincs olyan szervetez, mely felül tudja bírálni az új határozatokat, törvényeket. Alkotmánybírósági kontroll hiányában a jövőben bármit megcsinálhatnak, és már csak egy testület van, amely ugyan nem tud lényegében beavatkozni, de nyomást tud gyakorolni Magyarországra: Az Európai Unió. És mind tudjuk, hogy az EU parlamentáris testülete az Európai Parlament, aminek a képviselői most kiállnak mellettünk...

Ha tévednék valamiben, írjátok meg kommentben. Biztos, hogy tévedtem, mivel nem vagyok sem jogász, sem a témában járatos semélyiség, de a gyűlöletből és rosszindulatból keltett szavak azok, melyek a legjobban felidegesítenek.

5 hozzászólás politika eu orbán viktor médiatörvény ep


A bejegyzés trackback címe:

https://kundavid.blog.hu/api/trackback/id/tr922601044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sziémi 2011.01.20. 22:27:47

Az lenne a lényeg, h nem ilyenkor kéne kötözködniük ilyen dolgokról, amikor eddig senkit nem érdekelt, h milyen törvényeink voltak eddig, hogy a szocializmus törvényeit éltük tovább, amik már alapjukban nem egyeztethetők össze a demokratikus törvényekkel. Egyébként meg nem tudom mitől félnek, amikor Orbánék jelezték, h ha a Bizottság bármiként is dönt, akkor azt elfogadják és aszerint fognak eljárni...úgyhogy nem értem, miért ezt úgy kezelni, mintha azzal fenyegetőznénk, hogy világuralomra törünk. Úgy kezelik Shulzék ezt az ügyet, mintha Orbán ellenezte volna a média törvény felülvizsgálatát, közben teljesen együtt működik. Akkor miért nem lehet szép csendben kivárni az eredményt és normális dolgokkal foglalkozni? Az öreg Shulz, ha ennyire akar ezzel foglalkozni, akkor szeretnék kérdezni, hogy mégis hol volt az elmúlt húsz évben?Ja...és ezt nem gyűlöletbeszédnek szántam! Csak én úgy érzem, h ez már egyfajta kötekedés az uniós politikusok részéről, mivel ahelyett, h lezárnák a vitát addig, míg meg nem születik az Európai Bizottság felülvizsgálatának eredménye, tovább fűzik a dolgot, pedig az sem biztos, h jogos az aggodalmuk. (Főként azért, mert abszolút együttműködőek vagyunk ebben a kérdésben.) Egyébként meg szerintem sokkal elfogadhatatlanabb egy uniós állam (Szlovákia) politikusának egy másik nemzet ellen irányuló olyan mértékű sovinizmusa, ami több ezer ember életére nagy mértékben kihat. Ez közel sem kapott ekkora figyelmet, pedig sokkal nagyobb veszélyt jelent az érintett emberek ALAPVETŐ emberi jogaira nézve.

2. A magyarveréssel a szlovák-magyar problémákra utaltam, nem feltétlenül a szó szoros értelmére.
3-4. A katasztrófavédelem a társadalom védelmére irányul, ezáltal nagyon is politikai kérdés is, mivel az állam funkciója a társadalom védelme. "A politika az a tevékenység, mely során a közösség tagjai a közösségen belüli konfliktusok valamint a közösség egészét vagy egy részét érő külső hatások sokasága közül kiválasztják, hogy melyek számítanak az egész közösséget érintő problémának és döntenek azok kezelési módjáról." (Attól tartok, a katasztrófavédelem ebbe bőven belefér.) Azáltal pedig, hogy Uniós tagállam vagyunk, ez beletartozik az EU politikájába is.
5. A Brad Pittes dologgal pedig arra próbáltam utalni, hogy más országokat ért katasztrófákra sokkal fogékonyabb a világ, mi pedig lassan csak Pittékre "számíthatunk".
;)

A lényeg: Szerintem elszomorító, hogy a médiatörvény az első példa arra, hogy Magyarország ügyeibe bele akarnak szólni,mikor erre -ha nem több, mint- az elmúlt 20 évnél korábban is sor kerülhetett volna sokkal komolyabb problémákkal kapcsolatban.

Sziémi 2011.01.20. 22:37:05

Akkor ennyit a gyerekességről, remélem, most már érthető az összefüggés.

kundavid 2011.01.20. 23:31:00

Hát igen... Lassan kezdem megjegyezni, hogy egy jogásszal ne kezdjek politikai kérdésekben :)

Világnézet 2011.01.22. 10:35:38

www.youtube.com/watch?v=lnNo1J9bBzY

Számomra, mint a Valláskritika Virtus alapítója számára van itt néhány fontos dolog a beszédben. Daniel Cohn-Bendit egyértelművé tette, hogy Orbán Viktor a kereszténység/ Vatikán mellet agitál. Ami ugyebár egy tekintélyelvű, feudalista állam és ideológiai központ. Vatikán és Európa két ellentétes dolog. Ezt képtelen Orbán felfogni és ezért a következő választásokat el fogja veszíteni, mint ahogyan elveszítette a 2002-eset is.

kundavid 2011.01.22. 10:42:08

@Világnézet: Érdekes dolog lenne összehasonlítani a középkori feudális Vatikánt (és nézeteit) egy modern Európai köztársasággal; ám egy választás elvesztésének jóslása korántsem ilyen egyszerű kérdés. Persze ha Orbán Úr marad az általa kijelölt ösvényen, és ragaszkodik hozzá, akkor meglehet, hogy a módszerei alapján nemsokára elidegeníti magát mind az Európai Unióval, mind a választóival szemben.

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a Kundenzátoron:

Így se? Értesíts egy kommentben, esetleg e-mailben!

Apróbetűk, blabla

Creative Commons Licenc

Az oldalon található írások (illetve saját képek) a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználhatóak.


kundavid@index.hu
süti beállítások módosítása