Ez a funkció jelenleg nem működik. Vagy mégis? Ki kellene próbálni...

TV

2010.12.04. 09:05

írta: kundavid

Holnap lesz advent második vasárnapja, így mondhatjuk, hogy egyre közelebb van a karácsony. Persze ezt már más jelek is mutatták: havazik az ország nagyobbik felében, illetőleg az emberek futkosnak össze-vissza a városban, hogy még időben ajándékhoz jussanak.

A karácsonynak olyan velejárója is van, amit szívesen kihagynék, ez nem más, mint az aktuális televízióban futó filmek. Karácsonyi, családi témájú agyonfacsart, szivárványszínű és túlerőltetett filmek egész hada várja, hogy idén karácsonykor, illetve a karácsonyi szünetben vetítésre kerüljenek. Önmagában semmi problémám ezekkel a filmekkel, sőt, én is láttam sokat... De könyörgöm! Ne minden évben ugyanazokat!

Idén is minden bizonnyal lesz egy Bud Spencer (A pontos címét is megtippelem: unyó Karácsonyig); 101+Áfa kiskutya, és az otthonmaradt kissrác védekezik a gonosz betörők ellen. (Mégegyszer hangsúlyoznám: ezek jó filmek, csak teljesen abszurd módon ezek ismétlődnek karácsonykor)

Lenne egy filmötletem karácsonyra, kb. 6 órás családi mozit ki lehetne hozni belőle. A szereplők: Bud Spencer, Terence Hill, MacGuyver, Chevy Chase, Dr.House, kutyák, macskák, karácsonyfa, Télapó. 2005 karácsonyán a jóságos Bud Spencer és Terence Hill sátálgatnak New York hófödte járdáin. Egyszer csak Meglátják, ahogy a Télapó lezuhan egy kis kétszintes családi ház tetejéről, és odasietnek. A Miki elmondja nekik, hogy éppen egy kelet-texasi farmra igyekezett, mert most kapta a hírt (legújabb samsung érintőképernyős) mobiltelefonján, hogy a gonosz Chevy Chase el akarja vinni mind a 128 dalmatát egy Európai vakációra. Amint ezt elmondta, épp ráesett a tetőről lecsúszott szánja is és meghalt. Bud Spencer magára húzza a télapó ruháját, és ő lett az új Mikulás. Terence Hill gyorsan felhívja MacGuyvert, aki az utcában lakik, hogy jöjjön, segítsen megjavítani a szánt. Jött is, meg is szerejte, rádobott egy (használt papírzsebkendőből és fogpálcikákból gyártott) hajtóművet, majd hármasban elindultak megmenteni a dalmatákat. Mikor odaértek, legyőzték a gonosz Chevy Chaset, majd meglátták, hogy a kutyák majd' fele vemhes, és itt az idő, hogy a kiskutyák (azokat úgyis mindenki szereti) világra jöjjenek. De! A vezérkutya második feleségének kiskutyái nem bújtak elő, valamilyen oknál fogva. Mikor már mindenki agyonizgulta magát a történteken, és a családi drámán, bevágunk egy kb. 1,5 órás reklámblokkot mosóporokról, mobiltelefonokról, autókról, tamponokról, gyerekjátékokról. A reklám után visszatérünk.

 Vissza az akcióba. A szorult helyzetben lévő kiskutyákat valahogy a világra kell segíteni. Bud "Mikulás" Spencer és hű csatlósa, Terence Hill elsuhannak a szánnal a legközelebbi kórházba, amíg a kutyák őrzésére MacGuyver egy automata kutyaterelő robotot épített, szalmaszálból. A Csillagvirág Klinikán csak egy orvos van ügyeletben, Dr. Greg House, aki miután depressziójából kifolyólag félig öngyilkos lett, egy fél kisujjmozdítással világra segítette a kiskutyákat. Mind a 12-t. A zárójelentés megírása után visszaindultak a többi kutyához. Azonban történt az, hogy egy interdimenzionális kapuba csöppentek, és előreutaztak az időben 10,000 évet! (A jövőben történt cselekmények kifejtésével foglalkozzanak a hivatásos írók) Az ott lévő technológiával vissza is tudtak jönni könnyedén...

Mikor visszatértek, nagyon örültak maguknak, mert sikerült megmenteni a karácsony szellemét. Kula bácsi is megjelent, és énekel egy duettet a Karácsonyfával. Miután mi is átéreztük ezt a karácsonyi feelinget, nem örülhetünk sokáig, mert az egész Berényi klán rohamot indított a farmra, hogy ellopják a kutyákat. A kutyák szőréből pedig ruhát kell hogy varrjanak Magdi Anyusnak, aki feltámadt, és félig robot emberként éli tovább diktátorhajlamú életét. Egy egész hadsereg cicamica arra járőrözött, mikor meghallották a letámadottak jajveszékeléseit. Harcba lendültek ők is, és riasztották a Klónok hadseregét. Megannyi nehéz csata után sikeresen legyőzték a Berényieket, majd mindenki örömtáncot lejtett a Karácsonyfa alatt. (A folytatás következő három részében: Magdi Anyust nem lehet megölni, csak ha beledobják egy Vulkánba.)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kundavid.blog.hu/api/trackback/id/tr552492194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a Kundenzátoron:

Így se? Értesíts egy kommentben, esetleg e-mailben!

Apróbetűk, blabla

Creative Commons Licenc

Az oldalon található írások (illetve saját képek) a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználhatóak.


kundavid@index.hu
süti beállítások módosítása