Ez a funkció jelenleg nem működik. Vagy mégis? Ki kellene próbálni...

Film

2010.12.19. 19:48

írta: kundavid

Hofi Géza is megmondta egykoron, hogy "Mindenkinek kell egy kis áramszünet", hát most én is rávetem magam az "agykikapcsolós" szórakozásra. Jelen esetben úgy gondoltam, hogy megnézek egy filmet. Na de hogyan válasszam ki, hogy mit nézek?

Okos emberek már kidolgozták azon szisztémákat és algoritmusokat, melyek alapján könnyű a választás, de hát lássuk be: ha valakinek van egy rakás filmje, akkor nagyon nehéz a döntés. Olyat nézzek, amit már láttam, amit már ismerek? Vagy kockáztassak, és nézzek valami újat? Úgy gondoltam, hogy első körben kiválasztok pár filmet, csak úgy cím alapján. A lista:

Előzetes filmlista
Név IMDB rating
Adaptáció (2002) 7,9
South Park Mozifilm (1999) 7,8
Jelek (2002) 6,9
Csapatszellem (2008) 6,8
Angyalok és Démonok (2009) 6,7
A Remény Rabjai (1994) 9,2
Minden Héten Hábórú (1999) 6,6
Avatar (2009) 8,3
Ocean's Eleven (2001) 7,6
Hitman (2007) 6,2
Max Payne (2008) 5,4
Harcosok Klubja (1999) 8,8
Frost/Nixon (2008) 7,9
Evolúció (2001) 5,9
Fekete Dicsőség (2006) 7,1

 

A listáról kimaradtak azon személyes kedvenceim, mint pl. Star Wars, Vissza a Jövőbe, Forrest Gump, stb. mivel azokat már több százszor láttam már. A felsorolt filmek száma 15. Ebből kiválasztom az IMDB rating alapján a legjobb 8-at, melyek a következők: Remény Rabjai (1.), Harcosok Klubja (2.), Avatar (3.), Adaptáció (4.), Frost/Nixon (5.), South Park Mozifilm (6.), Ocean's Eleven (7.), Fekete Dicsőség (8.).

Ezután összepárosítom őket oly módon, hogy a legjobb 4-et a legrosszabb 4-gyel: 1-5, 2-6, 3-7, 4-8:
1. Kör: Remény Rabjai vs. Frost/Nixon. Itt a legnehezebb a választás, ugyanis egyik filmet sem láttam. Sőt. Az egész listáról csak ezt a kettőt nem láttam. Nehéz a választás, de nem lehetetlen: politikai drámát nem szívesen választok, ugyanis azon film alatt gondolkodni kell (legalábbis többet, mint máshol). Így kiütéssel győz az IMDB szerinti legjobb film, a Remény Rabjai.
2. Kör: Harcosok Klubja vs. South Park Movie. Itt is nagyon nehéz a választás, ugyanis a listáról az a kettő került egymással szembe, amelyeket a legjobban kedvelek. De hát nincs mese, választani kell: Brad Pitt savazása valahogy jobban leköt, mint egy éneklő Eric Cartmen, úgyhogy a választásom a Harcosok Klubja.
3. Kör: Avatar vs. Ocean's Eleven. Egy science fiction egy krimivígjátékkal szemben. Furcsa párosítás, ám Ross doktor kaszinórablása felettébb sem olyan érdekes, mint egy idegen bolygón játszódó Mátrix és Pocahontas ötvözet. Továbjutott: Avatar.
4. Kör: Adaptáció vs. Fekete dicsőség.Az adaptációban Meryl Streep és Nicolas Cage játszik, ám Streep nénit az Abba-feldolgozás óta nem igazán fogadja be a szervezetem. persze ezt ellensúlyozhatja Nicolas Cage kopaszodó feje, ám egy retro-sortdrámát még nem gyűrnek le. Viva la Fekete Dicsőség.

A négy elődöntősünk megvan, a további meccsek lebonyolításának rendje a következő: 1. Kör vs 2. Kör, majd a 3. Kör vs 4. Kör (Körök nyertesei):
5. Kör: Remény Rabjai vs. Harcosok Klubja. Állítólag a Remény Rabjai a világ legjobb filmje, természetesen nem szubjektív alapon, hanem neki lett legjobb IMDB átlaga. De valljuk be, hogy egy magát fejen lövő skizofrén Edward Norton sokkal izgalmasabb, mint egy 1994-es Tim Robbins dráma. Egyértelmű: Harcosok Klubja.
6. Kör: Avatar vs. Fekete dicsőség. A világ legnagyobb bevételét produkáló szuperprodukció egy Kelet-Texasi egyetemi kosárcsapatól szóló alig ismert (alacsony költségvetésű) film. Akár hogy is azonosulok a sportdrámákkal, most inkább egy izgalmasabb, pörgősebb kékséget választok: Avatar.

A bronzéremért pedig harcoljanak a vesztesek: 5. Kör, illetve 6. Kör vesztesei:
7. Kör: Remény Rabjai vs. Fekete Dicsőség. Hiába szívem egyik csücske a Fekete Dicsőség, most inkább választanám azt a filmet, amit még sosem láttam (és állítólag a legjobb). A bronzérem nyertese a Remény Rabjai.

Az aranyéremért küzdjön meg a két legjobb:
8. Kör: Harcosk Klubja vs. Avatar. Egy személyes kedvencem, és egy nemrég látott sci-fi. Nehéz döntés, egyesek szerint az Avatar jobb. Szerintem pedig a Harcosok klubja. Nyert.

A legerősebb és legbölcsebb férfiak állnak itt körülöttem. Sok nagy lehetőség, ami pocsékba megy. Az egész elkúrt nemzedék benzint csapol, kaját tálal vagy nyakkendős rabszolgának állt. Reklámok parancsára kocsikra gyűjtünk, melózunk, hogy legyen pénzünk a sok felesleges cuccra. A történelem zabigyerekei vagyunk. Nincs se célunk, se helyünk. Nincs világháborúnk, se válságunk. A mi háborúnk szellemi háború, a mi válságunk az életünk. A tévé elhitette velünk, hogy egy szép napon milliomosok, filmcsillagok és rocksztárok leszünk. Pedig nem leszünk. Erre lassan rádöbbenünk, és nagyon, nagyon berágunk...

2 hozzászólás film south park avatar választás hofi géza harcosok klubja remény rabjai adaptáció fekete dicsőség


A bejegyzés trackback címe:

https://kundavid.blog.hu/api/trackback/id/tr292526467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a Kundenzátoron:

Így se? Értesíts egy kommentben, esetleg e-mailben!

Apróbetűk, blabla

Creative Commons Licenc

Az oldalon található írások (illetve saját képek) a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználhatóak.


kundavid@index.hu
süti beállítások módosítása