Ez a funkció jelenleg nem működik. Vagy mégis? Ki kellene próbálni...

Fehér karácsony

2010.12.25. 12:26

írta: kundavid

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek! December 25. napján állítólag a kis Jézus az állítólag szűz Máriából (erről később még beszélek) előjövetett. De mi is tulajdonképpen a karácsony?

Sokak szemében nyűg, szenvedés és migrénes rohamok időszaka ez a pár hét, ám a karácsony egy keresztény ünnep, amelyen Jézus Krisztus születésére emlékeznek. Valójában nem ekkor született (illetve nem tudjuk pontosan), mivel egyes keresztény szerzők szerint Jézus szenvedése azaz a húsvét illetve fogantatása az év azonos napján, március 25-én történt. Március 25. + 9 hónap = December 25.

Annak ellenére, hogy a karácsony egy tradicionális keresztény ünnep, sok nem-keresztény ember ünnepli világszerte a szeretet ünnepeként. A modern és népszerű ünneppel együtt jár az ajándékozás, a karácsonyi zene, a különböző mintázatú üdvözlőlapok küldése, templomi ünneplések, karácsonyi ebéd és ünnepi hangulatú tárgyakkal való díszítés, mint például karácsonyfa állítás, karácsonyi égők, girlandok, fagyöngyök és krisztustövisek elhelyezése, díszítése. [wikipédia]

De vajon mi Mária szerepe ebben az ünnepben? Rengeteg, pedig rá nem is szoktunk megemlékezni. Ugyanis ha ő nem lenne, a kis Jézus sem született volna meg. Szűz Mária egyébként nem volt "szűz" a mai, modern kori értelmében! Ézsaiás könyvében nem esik szó a "szűz szülés"-ről. A héber nyelv egyik görög fordításában a "szűz" szó annyit tesz, hogy "fiatal nő, házasságkötési életkorban". A korai keresztény írások arra engednek következtetni, hogy az akkori keresztények közt sokan nem hittek a "szűz szülésben". Természetesen a tudomány is ezt bizonyítja. [bien]

A karácsony ünnepéről még könyvet is írhatnánk, mára legyen ennyi elég. Akit érdekel, keresse meg Wiki ezen cikkét.

Matematikailag pedig könnyen bizonyítható, hogy a karácsony az bizony valójában Haloween. Persze ez az analógia fordítva is igaz. Hisz gondoljunk bele: Okt 31 = Dec 25. Éérted?!
Aki nem értené, annak itt a megoldás: A 31-es szám az oktális, azaz nyolcas számrendszerben pontosan ugyanannyi, mint a 25-ös szám a tízes, azaz a decimális számrendszerben. (Ha kijelölöd a szöveget, meglátod.)

Szólj hozzá! ünnep karácsony jézus matematika szűz mária


A bejegyzés trackback címe:

https://kundavid.blog.hu/api/trackback/id/tr342538310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a Kundenzátoron:

Így se? Értesíts egy kommentben, esetleg e-mailben!

Apróbetűk, blabla

Creative Commons Licenc

Az oldalon található írások (illetve saját képek) a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználhatóak.


kundavid@index.hu
süti beállítások módosítása