Ez a funkció jelenleg nem működik. Vagy mégis? Ki kellene próbálni...

Aranyköpések

2011.01.01. 14:01

írta: kundavid

A tavalyi év során a nemzetközi labdarúgás szereplői rengeteg nyilatkozatot adtak. Akadtak köztük olyanok is, amelyekből sok érdekes információ kiderült, de néhányat nem lehetett komolyan venni, vagy nem éppen úgy sikerült, ahogyan azt a nyilatkozó szerette volna. Az origo.hu összeszedte a legjobbakat:

"Olaszországban egy olyan edző, aki ugyanazon a kispadon fejezi be a szezont, mint amelyiken elkezdte, nem is tréner, hanem hős."
José Mourinho gondolata a Serie A gyakori edzőváltásairól.

"Ha bárki azt gondolja, hogy látott már szebb gólt annál, mint amilyet Ryan rúgott a hét végén, az biztosan részeg."
Az Accrington Stanley trénere, John Coleman szerint Jimmy Ryan Morecambe elleni találata "mindent vitt".

"McDonald Marigának többmillió idegsejtje van, és csak úgy fejlődhet, ha együtt készül Zanettivel, Cambiassóval, Materazzival és Samuellel. Ha valaki velük dolgozhat együtt, és semmit sem sikerül tanulnia, akkor biztos, hogy csak egyetlen idegsejttel rendelkezik."
Mourinho az orvostudományba is belekontárkodott.

"Négy és fél éve dolgozom együtt Rickyvel, de ma sem tudom, hogy mi lesz a következő húzása. Szerencsére az ellenfél sem"
A Stoke City edzője, Tony Pulis szerint Ricardo Fuller teljesen kiszámíthatatlan.

"Fantasztikus teljesítményt hajtottunk végre. Olyan, mintha egymás után átúsztuk volna a La Manche-csatornát, végigtekertük volna a Tour de France-ot és megmásztuk volna a Mount Everestet."
A Scunthorpe szakvezetője, Nigel Adkins szerint a csapat bennmaradása nagy bravúr volt.

"Mindig nyernünk kell, de még ha győzünk is, az újságírók szerint nem játszottunk elég látványosan. Ha látványosan játszunk, akkor az a baj, hogy nem rúgtunk hat, vagy hét gólt. Ha ez is összejön, akkor kijelentik, hogy az ellenfél gyenge volt."
Dunga hamar rájött arra, hogy mi a brazil szövetségi kapitányi poszt legnagyobb hátránya.

"Inkább üljön a kispadon egy Bert van Marwijkhoz hasonló nyugodt edző, mint egy idióta, mint Maradona vagy Dunga."
Wesley Sneijder nem kedveli a dél-amerikai szakembereket.

"Nem hasznos, ha olyanokkal kell dolgoznod, mint Füles a Micimackóból. Persze Füles jó barát, de mindig szomorú, és lehajtott fejjel járkál. Jobban szeretem, ha a focistáim olyanok, mint Micimackó: vidámak, és elhiszik, hogy minden lehetséges."
A svéd szövetségi kapitány példáját még a gyerekek is megértik.

"Nem értem, hogy a focisták miért isznak addig, amíg be nem rúgnak. Olaszországban ez egyáltalán nem jellemző: mi inkább elmegyünk egy nővel. Én legalábbis ezt csináltam a meccsek után, és a játékosaimnak is azt szoktam tanácsolni, hogy jobb egy nővel lefeküdni, mint piálni."
Roberto Mancini ismerkedik az angol futballkultúrával.

"Az első alkalom, hogy olyan valakit edzhetek, akit valóban elismerek, egy focistát, akiről elmondható, hogy valódi sztár. Olyan egyedi, mint egy hárommellű nő."
A Boca Juniors edzője, Claudio Borghi nem a legjobb hasonlatot találta Juan Román Riquelmére.

"A Bocánál dolgozni olyan volt, mint nyitott ablak mellett szeretkezni. Igyekeztem végezni a munkámat, de az újságírók mindenhol ott voltak, és figyeltek, hogy valami rosszat írhassanak. Ha rajtam múlna, betiltanám a médiát és a mobiltelefonokat is."
Borghi nem sokáig húzta a Bocánál, de a hasonlatai továbbra is fantasztikusak.

"Jobb, ha a csapatodban szamarak vannak, akik egész nap rohannak, mintha telivérek, akik viszont egy helyben állnak."
A Genoa elnöke, Enrico Preziosi nem kedveli a sztárokat.

"Az egyik ilyen találkozó után összefutottam Vilmos herceggel és megkérdeztem tőle, hogy ment a dolog. Azt válaszolta, hogy remekül. Mire én: Mégis mit ajánlott nekik? Meghívót a királyi esküvőre? Mire a herceg kijelentette: Miniszterelnök úr, olyan messzire mentem, hogy szerintem még a kezét is megkértem."
Az angol miniszterelnök, David Cameron szerint szinte mindent felajánlottak a FIFA vezetőinek. A 2018-as vb-rendezés jogát mégis Oroszország kapta - kérdés, az oroszok mit kínáltak.

"Úgy érzem magam, mint Jézus. Amikor megvettem a Laziót, úgy viselkedtem, mint a Megváltó, amikor kiűzte a kufárokat a templomból."
A Lazio tulajdonosa, Claudio Lotito szerény kijelentése.

"Elolvastam a levelet. Nem hiszen, hogy a focisták írták, mert egyetlen helyesírási hiba sem volt benne."
A francia szövetség főtitkára, Henri Monteil nincs a legjobb véleménnyel a válogatott tagjainak értelmi képességéről.

"Biztosíthatok mindenkit, hogy Giuseppe Rossi sohasem adott nekem kötényt az edzésen - ha így tett volna, most nem lenne képes járni."
Giorgio Chiellini még a tréningen sem szereti, ha becsapják.

"Ha Pep azt mondaná, hogy vessem le magam a Camp Nou lelátójának a harmadik emeletéről, akkor azt gondolnám: biztos kell lennie valami értékesnek odalent."
Daniel Alves állítása is mutatja: a Barcelonai focistái maximálisan megbíznak Josep Guardiolában.

"Boldogan seggbe rúgok mindenkit, aki nem küzd teljes erőbedobással. Nem akarok barátokat, és nem érdekel, ha senki sem kedvel a csapaton belül - én sem szeretem őket. Csak az számít, hogy olyan emberek legyenek körülöttem, akik mindent beleadnak. Olyan társakat akarok, akiknek belenézek a szemébe, és azt látom: nem adom fel. Túl sokan feladják. És ha ennek érdekében le kell tépnem az emberek fejét, akkor le fogom tépni."
A Real Valladolid csapatkapitányának, Marcosnak a harcias kijelentése. A csapat ennek ellenére kiesett az élvonalból.

"Szabadidejében gombát szed - és aki gombát szed, rossz ember nem lehet."
Guardiola állítása Xaviról.

"A futball nem matematika. A fociban kettő meg kettő nagyon ritkán eredményez négyet - általában három vagy öt, néha pedig nulla".
A legendás Leo Beenhakkerből alighanem a tapasztalat beszél. [origo]

Szólj hozzá! interjú vicc foci poén aranyköpés nyilatkozat


A bejegyzés trackback címe:

https://kundavid.blog.hu/api/trackback/id/tr562550559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a Kundenzátoron:

Így se? Értesíts egy kommentben, esetleg e-mailben!

Apróbetűk, blabla

Creative Commons Licenc

Az oldalon található írások (illetve saját képek) a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználhatóak.


kundavid@index.hu
süti beállítások módosítása