Ez a funkció jelenleg nem működik. Vagy mégis? Ki kellene próbálni...

Facebook-generáció

2011.01.05. 12:52

írta: kundavid

A médiatörvény ellen tiltakozó Facebook-csoportal foglalkozik a Der Spiegel egyik online írása. A cikk amellett, hogy felidézi a médiatörvénnyel kapcsolatos hazai történéseket: Mong Attila és Bogár Zsolt felfüggesztését, kiemeli, a fiatal értelmiségiek az internet egyik közösségi oldalán szervezkednek.

A Spiegel szerint nem csoda, hogy a magyarok eddig miért nem tiltakoztak Orbán Viktor korlátlan hatalomvágya miatt. Szétnézve ugyanis a nyolcadik kerület téli hétköznapjait, amikor hajléktalanok ételért állnak sorba a szeretet szolgálatok standjainál. Néhány értelmiségi azonban felhúzta a kesztyűt és az egyébként a fiatalabb korosztály körében népszerű Facebook közösségi portálon kampányol a médiaszabályozás ellen. Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebook-csoportnak több mint 52 ezer tagja van már. Alakult viszont egy, a törvényt támogató "Egymillióan a magyar médiatörvényért"-csoport is, amelynek viszont mindössze 41 tagja van.

A Spiegel Simonovits Gábort magyar egyetemistát, az oldal egyik alapítóját idézi, aki szerint az Orbán-kormány nem számolt a Facebook-generációval s „nem fog minket ismét a kőkorszakba taszítani. Nem gondolom, hogy tartanunk kell a cenzúrától, bár úgy vélem ez a szabályozás komoly helyzetet teremt.”

A törvény ellen tiltakozó Facebook csoport folyamatosan szervez nyilvános megmozdulásokat. A következő várhatóan 2011 január 14-én este lesz a Kossuth téren. A magánszemélyek által alapított csoport egyébként egymillió támogatót kíván szerezni, céljuk a pártoktól, kormányoktól független média.

Egyébként a fent említett Spiegel-cikkben találtam egy érdekes bekezdést:

Censor Published Sex Magazine
Many years before she became her country's foremost authority on the media, Szalai and Hantos together published a sex magazine called Miami Press. The magazine featured racy pictures of Hungarian women. "Back then, we didn't know what would happen," Hantos says about their post-Communist experiment. So he quickly acquired appropriate "pictures from Austria, and Annamaria acted as editor-in-chief, writing the articles."

Ez a bekezdés nagyjából arról szól, hogy a mi szeretett Szalai Annamáriánk egy "Miami Press" című szexújságot szerkesztett még régebben. Hmm...

[Világgazdaság: "Orbán Viktor nem számolt a Facebook-generációval"]
[Spiegel Online: Facebook Generation Fights Hungarian Media Law]

Szólj hozzá! politika facebook médiatörvény


A bejegyzés trackback címe:

https://kundavid.blog.hu/api/trackback/id/tr142561351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a Kundenzátoron:

Így se? Értesíts egy kommentben, esetleg e-mailben!

Apróbetűk, blabla

Creative Commons Licenc

Az oldalon található írások (illetve saját képek) a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználhatóak.


kundavid@index.hu
süti beállítások módosítása