Ez a funkció jelenleg nem működik. Vagy mégis? Ki kellene próbálni...

Közlekedés

2011.02.28. 21:03

írta: kundavid

A múlt héten szerdán töltötte be nagyapám a 80. születésnapját. Mivel (remélhetőleg) ő nem olvassa a blogot, innen is boldog születésnapot kívánok neki. Gondoltuk megünnepeljük a dolgot, ezért tegnap (vasárnap) elmentünk hozzá Kiskunhalasra. Volt szerencsém vezetni.

Nem a vezetéssel van a problémám - azzal sose volt gond - hanem a környezeti tényezőktől. Odafelé reggel a jeges, síkos út, visszafelé délután pedig a szemembe tűző nap, illetve az elolvadt hó által képzett vízátfolyások. Persze nem csak ezekkel volt gondom. (Az út oda-vissza 148*2 km= kb. 300km.)

Valamikor korábban olvastam egy autós blogon, hogy vezessek úgy, hogy rajtam kívül mindenki állat. Tegnap ez fokozottan érvényes volt szinte mindenkire. A problémáim:

1) 10km: Valaki lakott területen belül kb. 90-nem előzött. Biztos sietett, vasárnap délelőtt.
2) 25km: Egy Saab 9-3 lakott területen kívül 55-tel vonszolta magát, egy tilos előzni táblákkal teletűzdelt dombos-kanyargós úton. Túl ráérős.
3) 35km: Egy "Magyar Közút" narancssárga kisteherautó Szajknál álldogált. Benne 4 ember reggelizett/újságot olvasott. Ráérősen állami pénzen?
4) 50km: 30-as táblánál, zebrán előzött egy barom, a járdaszigetet kikerülve.
5) 73km: Egy "Magyar Közút" narancssárga kisteherautó Alsónyéknél álldogált. Benne 4 ember reggelizett/újságot olvasott. Ráérősen állami pénzen?
6) 75km: Egy Volkswagen Jetta tilos előzni táblánál 120-szal előzött meg, hogy utána 80-nal menjünk. Ha kiraktam az irányjelzőt, hogy előzni akarom, észrevette, hogy lassan megy, és gyorsult. Kezdő?
7) 100km: Egy Nissan Navara terepjáró szemből, egy kényelmes 110km-es sebességnél kanyarban átjött a saját sávomba. Satufék, árok, duda.

A többi 40 km viszonylag nyugisan telt. Visszafelé nem volt ennyire izgalmas az út:

8) 1km: Egy Opel Vectra nem adott elsőbbséget, kihajtott elém. Duda.
9) 3km: Egy fehér Opel Astra kombi az 53-as útra bevágott elém, majd ügyesen keresztbeállt előttem. Villogva lemorzéztam neki, hogy menjen az anyjába.
10) 25km: Részeg motoros. Széltében bejárta oda-vissza az utat, mint egy ittas szinusz-függvény.
11) 45km: Egy motoros, egy kamion és egy személyautó érkezett szemből, ebben a sorrendben. A kamion elkezdte előzni a motorost, éppenhogy befért elém. Aztán észrevettem, hogy mögötte a személyautó is meg akarja előzni a motorost, az én sávomban. Satufék, árok, duda.
12) 68km: Egy Ezüst színű Audi A6-os 3.0 sport edition gépjármű, lézerblokkolóval, rózsafüzérrel felszerelve, benne egy kopasz csávó kb. 160-nal előzött - ki gondolta volna, de tilos előzni tábla mellett. Ha elsuhant mellettem, hogy láttam a sok információt? Pörbölynél 5 percet vártunk a vasúti kereszteződésben. Értelme?!
13) 75km: A "Magyar Közút" narancssárga kisteherautó még mindig Alsónyéknél álldogált. Benne 4 ember vacsorázott/újságot olvasott. Ráérősen állami pénzen?
14) A "Magyar Közút" narancssárga kisteherautó még mindig Szajknál álldogált. Benne 4 ember vacsorázott/újságot olvasott. Ráérősen állami pénzen?

...és még csoda, hogy sík ideg vagyok, mire hazaérek?!

Szólj hozzá! közlekedés autó kiskunhalas


A bejegyzés trackback címe:

https://kundavid.blog.hu/api/trackback/id/tr252699490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a Kundenzátoron:

Így se? Értesíts egy kommentben, esetleg e-mailben!

Apróbetűk, blabla

Creative Commons Licenc

Az oldalon található írások (illetve saját képek) a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználhatóak.


kundavid@index.hu
süti beállítások módosítása