Ez a funkció jelenleg nem működik. Vagy mégis? Ki kellene próbálni...

Péntek este

2011.03.04. 20:49

írta: kundavid

Ha már péntek este van, és meglehetősen - szokásomhoz híven - megint jól felidegesítettem magam a hírek olvasása közben. Böszmeség vagy csak baromság? Péntek esti hírcsokor...

1. Emelkedni fognak a tandíjak az egyetemeken [index.hu]

 

Az egyetemi költségtérítéses képzések "kivezetése" is szerepel a Széll Kálmán-tervben. Ez nem a fizetős képzések megszüntetését jelenti, hanem azt, hogy a jövőben a hallgatók valós, 100 százalékos térítést fizessenek, mondta az Indexnek Kósa Lajos a Fidesz alelnöke. Szerinte ma az egyetemek az állami infrastruktúrára támaszkodva hirdetnek nem piacképes szakokat. Az egyetemi vezetők viszont állítják, a fizetős képzések teszik lehetővé az üresen álló kapacitások kihasználását, így fogadhatnak külföldi hallgatókat, és így szerezhet valaki második vagy harmadik diplomát. [A cikk további részéhez erre...]

 

Az agyam eldobom a szakértő politikusok hozzá nem értésétől. Kósa Lali szerint piacképtelen szakmákat hirdetnek az egyetemek. Ez nem újkeletű dolog, Hoffmann Rózsa államtitkár asszonyhoz intézett levelemben már kifejtettem a nézeteim erről. Viszont halványlila fingom sincs, hogy ezért most miért kellene többet fizetnie annak a diáknak, aki eddig is fizeti keményen 200 ezer, rosszabb esetben másfél milliót félévente; miközben vannak olyan államilag támogatott hallgatók, akik csak alibiből járnak az iskolába (diplomát úgysem fognak kapni, de ösztöndíjat már 0,8tól!). Ha mindenkinek 100%-os térítést kell fizetnie, lófasz sem fog másoddiplomára menni, pedig azt hittem, hogy a kormány elkötelezte magát az EU Life Long Learning programja mellett.


 

2. Elvis várja a villamost [origo.hu]

 

Tarlós István, Budapest főpolgármestere közteret nevezne el Elvis Presley-ről, amiért neki köszönhetően az 1956-os forradalom után 26 milliárd svájci frank értékű adomány érkezett Magyarországra. Tizenkét, eddig névtelen közterület között dől el internetes szavazás útján, hogy melyik kapja Elvis nevét. [a cikk további része...]

Nem tudom, hogy Tarlós főpolgármester úr rendet tett-e már a Bp. önkormányzatoknál (A BKV-ról nem is beszélve...), de úgy tűnik, hogy ráér ilyen baromságokra. Tarlós Pityu bácsi fiatalkorában biztos nagy Elvis rajongó lehetett, hisz szerintem rajta kívül a kurvaéletnek sem jutna eszébe a mai problémákkal teli világban ilyenen gondolkozni. Egyébként így kisbetűs részben megjegyezném, hogy ha már úgyis bassza a sok ember szemét, hogy a Moszkva tér még mindig Moszkva tér, legyen ezentúl Elvis tér. Két legyet üthetnek egy csapásra... (és akkor majd a 4-6 villamos tényleg Elvis Pestig, hahaha.)


 

3. Tízezerre büntették a szabálytalan gyalogosokat [bama.hu]

 

Sok gyalogosbaleset oka, hogy szabálytalanul közlekednek a járókelők, ezért megelőzési céllal a múlt hét csütörtökön a pécsi vásárcsarnok mellett tartott ellenőrzést a Pécsi Rendőrkapitányság. Információink szerint ezen a területen sokszor nem a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen közlekednek az emberek. Az adott napon hét esetben szabtak ki helyszíni bírságot az intézkedő rendőrök, egy esetben került sor feljelentésre, mivel az intézkedés alá vont személy nem fogadta el a helyszíni bírságot. Mindegyik gyalogost 10 ezer forintra büntették. [Tovább is van...]

Itt most kivételesen nem a cikkben szereplő témával van bajom. Alapos ember lévén el szoktam olvasni, hogy a kül. cikkekről mit gondol a kedves olvasó tábor. Ki kellett, hogy ábránduljak, ugyanis itt most pont a kommentekkel van a baj. Nem látok mást, mint a barom gyalogosok és az autósok egymást köcsögözik egész végig. Röviden megpróbálom leírni mik hangzanak el:

Gyalogos álláspont: "Kérem szépen akkor álljanak ki minden sarokra és 100ból 99 autóst is büntessenek meg gyorshajtásért és ,hogy nem lassítanak, nem állnak meg sőt majdnem elütik az embert a zebrán..."

Autós álláspont: "Nem akarom védeni az autósokat, mert köztük is sok a hülye, de azért a gyalogosoknak is óvatosabbnak kellene lenniük. Naponta tapasztalom, hogy körültekintés nélkül lépnek le az útra, olyan természetesnek veszik, hogy az autósok megállnak. Én ha gyalog megyek valahova, inkább nem feltételezem, hogy megáll, mert elég ha csak egyszer nem úgy történik. A másik gond, hogy sötétben a gyalogos hajlamos azt hinni, hogy mivel ő látja az autót, az autós is jól látja őt, pedig ez nem feltétlenül igaz."

Tulajdonképpen ez a két álláspont az első két komment, de gyakorlatilag benne van minden, a többi 70 már tényleg csak egymás anyázása, másokra mutogatás és rendőrök sértegetése. Én autós, kerékpáros és gyalogos is vagyok, így nagyjából átlátom a kül. rétegek problémáit. Gyalogosként is felháborítónak tartom, ha egy sietős ember csak úgy nekivág a hatsávos útnak. Néha még drukkolok is, hogy üssék már el, nem látják hogy hülye, meg akar halni?! Zebrán sem feltétlenül van elsőbbsége, de ha meg akar halni, legalább a többi közlekedőt ne sodorja veszélybe (ugyan ez vonatkozik autósra, motorosra, biciklisre de még a hajósra is, egyszerűen mindenki magasról szarik a másikra) A büntetés (10,000 Ft) pedig szerintem teljesen jogos.

Szólj hozzá! budapest politika hír baromság


A bejegyzés trackback címe:

https://kundavid.blog.hu/api/trackback/id/tr462711115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a Kundenzátoron:

Így se? Értesíts egy kommentben, esetleg e-mailben!

Apróbetűk, blabla

Creative Commons Licenc

Az oldalon található írások (illetve saját képek) a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználhatóak.


kundavid@index.hu
süti beállítások módosítása