Ez a funkció jelenleg nem működik. Vagy mégis? Ki kellene próbálni...

Blogok

2011.03.10. 19:46

írta: kundavid

Manapság elárasztották az internetet a különféle blogok. Vannak személyes, üzleti, tudományos, stb. blog, de mégis ott van az internet árnyoldala: a szennyblogok. Ezek a blogok másokat járatnak le, amikor pedig nincsenek hülyék, akiket bemutathatnak, vicces képeket, videókat mutogatnak a tisztelt olvasóknak...

Az abszolút klasszikus ebben a vegyes kategóriában a Subba Blog. Vannak olyan blogok is, melyek az emberiség szégyenét mutatják be, ilyen az élvezhetetlen Napiszar, és korábban ilyen volt az Agyiszint is. Most nem ezekről lesz szó.

Hanem az úgynevezett vicces blogokról, melyek méltán (?) népszerűek internetes körökben. Manapság nagyon felkapottak ezek a blognak csúfolt viccoldalak, melyek gyakorlatilag semmi egyedit és önállót nem tudnak felmutatni:

  • miniFun.blog.hu: Ez a blog gyakorlatilag nem csinál mást, mint fog egy angol nyelvű poénos képet (jobb esetben lefordítja), levágják az eredeti címkét, majd elég feltűnően rányomja logóját, és a gyengébbek kedvéért még az oldal címét is melléírják. Egyébként az oldal, ahonnan lopkodják a tartalmat, a kedvenc esti olvasmányom: Memebase.com
  • azpara.blog.hu: Szerintem elég para, hogy régebbinél is régebbi képekkel tömködik a kedves olvasókat, de legalább nem nyomják a képekre a saját logójukat. Viszont úgy gondolom, hogy ehették volna a fáradtságot, és csinálhattak volna egy egyedi dizájnt a blognak, tekintve, hogy szerintem az egyik legocsmányabb beépített sablont választották sajátnak.
  • Citrom blog: Általam is látogatott blog, kedvelem, meg minden, csak az a baj, hogy itt sem először látom a dolgokat. Fogtak valami külföldi bloggyűjtő csatornát (pl. 2leep, Avalanchers, stb.) és kiposztolják. Ráadásul citromblogos pecséttel (akkorával, hogy néha a képet sem látom, csak azt, hogy Citrom).

Persze lehet, hogy csak az én problémám, hogy többek között az általában mindenre online tartalomra vonatkozó Creative Commons 2.5 Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! licenszét. Tudom, hogy online mindent lehet, de azért van egy határ.

Inkább dicsőítsük azokat, akik tényleg megérdemlik. Például az Exszakasz, ami tavaly december eleje körül indult, és minden nap új adag hihetetlenül kreatív képregénnyel jelentkezik. Vagy a demotiváló.com és az időkapu.com, mely nem mindig saját munkákat tesz közkinccsé, de legalább feltünteti, hogy honnan származik. És habár rátok, tisztelt gyermekeim, nem vonatkoznak a fenti sorok, azért jó lenne, ha sok emberben  lenne annyi becsület, hogy feltüntesse, hogy honnan szerezte az anyagait. Ámen...

2 hozzászólás blog creative commons szánalom


A bejegyzés trackback címe:

https://kundavid.blog.hu/api/trackback/id/tr832728925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RoVanda 2011.03.10. 22:32:00

hogy mennyi ihletet lehet szerezni a faceookról... :P

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a Kundenzátoron:

Így se? Értesíts egy kommentben, esetleg e-mailben!

Apróbetűk, blabla

Creative Commons Licenc

Az oldalon található írások (illetve saját képek) a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználhatóak.


kundavid@index.hu
süti beállítások módosítása