Ez a funkció jelenleg nem működik. Vagy mégis? Ki kellene próbálni...

Csengőhang

2011.03.20. 21:57

írta: kundavid

Gondoltam megváltoztatom a jól bevált csengőhangomat a telefonomon. Eddig Bryan Adams zseniális 1984-es Summer of '69 száma volt beállítva, de most egy kis változásra lenne szükségem. Úgy gondoltam, hogy ha már úgyis kiválasztottam nemrégiben a kedvenc filmjeimet, most egy filmzenés összeállítást készítek.

Mivel a négy kedvenc filmemből kettőnek is Alan Silvestri, így tőle választok egy betétdalt. Egyébként érdekesség, hogy 1985-ben, 25 évesen a Vissza a Jövőbe trilógia első része volt az első mozis munkája - és hát lássuk be, nem csinálta rosszul az ipse. Persze ha már elkezdte, folytatta is a többi részekkel is. A második rész zenéje nem sokban változott az első részhez képest, viszont agyontömi azzal az apró hangeffektel, amivel indul a második rész (Nem tudom körülírni - de azért tetszik. Ez lesz az SMS-hangom). Ami még említésre méltó, az a harmadik részben hallható "folkosított" változata a betétmuzsikának, ez is egyértelmű jelölt.

 

 


Alan Silvestri Egyértelműen főmunkája a Forrest Gump megzenésítése - meg is kapta érte az Oscar-díjat. A "Feather Theme" az egyik legismertebb alkotás napjainkban, de az egész film tele van jó zenékkel - nem csak klasszikus muzsikával. Mivel a film végigkíséri az Egyesült Államok történelmét 1950-1980, ezért a zenéket is bemutatják nekünk itt-ott.

 

 

 


Egyébként Alan Silvestri rengeteg filmen munkálkodott, többek között még a Számkivetett c. (szintén) Tom Hanks filmben is. Ennek a filmnek a zenéjére élvezet elaludni.

 

 

A végére egy utolsó érdekesség: A fent említett 5 filmnek Robert Zemeckis volt a rendezője. Ámen.

 

Szólj hozzá! film csengőhang betétdal


A bejegyzés trackback címe:

https://kundavid.blog.hu/api/trackback/id/tr12757216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a Kundenzátoron:

Így se? Értesíts egy kommentben, esetleg e-mailben!

Apróbetűk, blabla

Creative Commons Licenc

Az oldalon található írások (illetve saját képek) a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználhatóak.


kundavid@index.hu
süti beállítások módosítása