Ez a funkció jelenleg nem működik. Vagy mégis? Ki kellene próbálni...

Péntek

2011.03.25. 11:34

írta: kundavid

2011. március 11. (péntek) igencsak nagy hatással volt minden memebase.com olvasóra, így rám is. Ezen a napon lett internetes mém Rebecca Black - Friday című számából, mely igen primitív szövegével, és gagyi videoklipjével hívta fel magára a figyelmet. Lássuk!

Friday (Péntek) című dalával biztos fogódzót kínál azoknak, akik nem tudják, hogyan következnek egymás után a hét napjai, vagy hogy miként él egy amerikai tinédzser. Az indokolatlanul sokat jee-ző lánynak konfliktust okoz, hogy nem tudja, hová üljön barátai kabriójában, mert minden rendes helyet elfoglalnak a fogszabályzós lányok. Optikailag gyermekkorú barátai a dal végére egy fához kötözik, ami nem csoda. Még a rezidens fekete rapper sem menti meg, mert inkább autókázik. [Velvet]

A videó 2011. február 10-én került fel a Youtube-ra, és azóta már több, mint 42 millióan látták. A Youtube-on lehet értékelni egy videót, hogy tetszik-e vagy sem: a Friday 62 ezer embernek tetszett, és több mint fél millió embernek nem. Egy bizonyos Lady Gaga is látta, és egy rádióműsorban azt nyilatkozta, hogy "Szerintem Rebecca Black egy zseni, és bárki, aki azt mondja, hogy béna, egy rakás szar" – osztotta ki a fél világot Gaga.

A kislány akkora szenzáció lett, hogy még az ABC News is meginterjúvolta. A beszélgetésből kiderült, noha Blacket rengeteg támadás éri, igyekszik túltenni magát a negatív megjegyzéseken, és csak az énekléssel akar foglalkozni. (Aki kíváncsi az interjúra, itt megtekintheti.)

A szöveg annyira primitív, amennyire csak lehet. Aki esetleg nem értené a szöveget, a dala beszámol arról a problémáról, hogy az énekeslány nem tudja, hová üljön barátai kabriójában, és felsorolja, hogyan jönnek egymás után a hét napjai. Ízelítő a dal szövegéből: "tegnap csütörtök volt, ma péntek, nagyon izgatottak vagyunk, izgatottak vagyunk, ma bált rendezünk, holnap szombat van, utána meg vasárnap, bár ne érne véget ez a hétvége".

Rebecca Blacknek eddig 34 ezer rajongója van a Facebookon, 12 ezren viszont a „Rebecca Blacket le kéne tartóztatni a füleim bántalmazása miatt” csoport tagjai. Vannak kimondottan gyűlölködő kollektívák is, az egyik legjobb alighanem az „Egy egytől Rebecca Blackig terjedő skálán mennyire szereted a pénteket?”-csoport. Akinek ez nem tetszik, be kell érnie a „Rebecca Black üljön oda, ahol van hely”-társasággal, esetleg a „Rebecca Blacknek meg kéne kérdeznie Craig Davidtől, milyen nap van ma”-csapattal.


 


 


 


 








[Képek: memebase.com]

Szólj hozzá! zene youtube péntek meme


A bejegyzés trackback címe:

https://kundavid.blog.hu/api/trackback/id/tr272767857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a Kundenzátoron:

Így se? Értesíts egy kommentben, esetleg e-mailben!

Apróbetűk, blabla

Creative Commons Licenc

Az oldalon található írások (illetve saját képek) a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználhatóak.


kundavid@index.hu
süti beállítások módosítása