Ez a funkció jelenleg nem működik. Vagy mégis? Ki kellene próbálni...

Luxus a tengerparti nyaralás?

2013.05.08. 20:56

írta: kundavid

Hát, faszikáim, olvastam egy olvasmányt, hogy egy horvátországi nyaralás luxus kategóriába esik. Lehet. De csak annak, aki nem tudja rendesen megtervezni. Mi most voltunk Pag szigeten a "hosszú hétvégén", 3 éjszakát maradtunk, ergo 4 napot nyaraltunk. Az egész 50.000 Ft volt, két főre. Az 25.000 Ft fejenként. Hozzátenném, hogy ha még találtunk volna két embert, akkor az egész kijött volna 60.000 Ft-ból, ami egy izmos 15.000 Ft/fő. Számoljunk!

Miből áll egy nyaralás? Kajázásból. A "mivel itthon is ettünk volna" közhely alapján a kaját nem kell számolni, nem is fogom, tegyük hozzá, hogy vittünk kb. 15 db májkonzervet (~1000Ft) és egy rakás ásványvizet (300Ft), 2 liter tejet és hozzá való müzlit (700Ft). Ott már csak kenyeret kellett venni (0,5 kg cipó a Konzumban 3,98Kn = 160 Ft). Persze kirúgtunk a hámból, és ettünk étteremben is, de ha már ott vagyunk, ennyi belefér.

A legfontosabb: Utazás. Az olvasott cikk majdnem 1000 km-rel, autópályadíjjal és 7-9 literes fogyasztással kalkulál. Hát akkor most tessék figyelni: az autópálya kerülőút. Ráadásul mivel kerülőút, valószínűleg időben is ugyanannyi, mint kisebb főutakon tekeregni a tengerpartig. Sőt, csupán 500 km volt, csipp-csupp szir-szar kisutakon, de amit ott láttunk, a hegyek között, folyókon át, hát, az autópályán ritkán látni ilyeneket. Aki nem siet, annak nagyon megéri, és még a pályadíjat is megspórolhatja. A fogyasztásról meg csak annyit, hogy a "kis ember autója" Suzuki Swift mind az 53 lóerejével 5 liter körüli fogyasztása szinte verhetetlen. Számoljunk: 500 km odavissza saccperkábé 1000 km, azaz 10*100 km, vagyis 10*5 liter üzemanyag, az 50 liter, literenként 9,99 Kn, 400 Ft, 50*400 = 20.000 Ft. Bummbele. Ha ketten megyünk, ez 10.000 fejenként, de négyen már csak 5.000 Ft !!! (Oda 2.500, vissza 2.500) Ejnyebejnye...

Ohh, még egy fontos dolog: szállás. Sokan esnek olyan hibába, hogy előre foglalnak szállást az interneten, de ez a legnagyobb hülyeség amit el lehet követni. Időben el kell indulni otthonról, és kora délután beesni egy TourInform irodába, és félénk angolsággal elmotyogni a következő mondatot: "We are looking for an accomodation for 3 nights." Hoppá. A varázsmondat. A nőci/fószer elkezd telefonálni, pár perc múlva megjelenik egy tulaj, aki elkísér a szállásig, ha tetszik kiveszed, ha nem, visszamégy az irodába, és hívnak egy másikat. Azta. Ha tetszik, kiveszed. Mindent megmutat, nem csak pár képet látsz a neten. Kosz, szarszag, semmi nem marad felderítetlen.
 Mi most elkövettük azt a hibát, hogy sokat szarakodtunk útközben, de kényelmesen odaértünk 3 órára, viszont addigra bezárt az iroda. Nem volt para, körbementünk a városon autóval, és kiválasztottunk egy nekünk tetsző vityillót (Szezon eleje volt, nem volt kérdés, hogy szabad-e). Megálltunk, én bementem, és feltettem a varázsmondatot: "Do you speak english?" Igenlő válasz után megnéztük a szállást, még csak nem is próbáltam alkudni. 5000Ft/Fő/éj. Full extra: műholdas TV (kb. 1000 csatorna), légkondi (nem venti, hanem klíma), panorámás terasz, új konyha, kedves házinéni, árnyékos parkolás. 10 (TÍZ) méterre a parttól. Kilépsz a kapun, a strandon vagy. Nem vadstrandon, hanem aprókavicsos szabadstrandon. Összesen fizettünk 105 eurót, 3 éjszakára, adóval, áfával, mindennel. Kb. 30.000 Ft.

Összesen 50.000 Ft. Minden forintja megérte.

kDSCF8469.jpgSuzukival a világ végéig!

Szólj hozzá! horvátország nyaralás május suzuki pag


A bejegyzés trackback címe:

https://kundavid.blog.hu/api/trackback/id/tr335290236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi form segítségével kereshetsz a Kundenzátoron:

Így se? Értesíts egy kommentben, esetleg e-mailben!

Apróbetűk, blabla

Creative Commons Licenc

Az oldalon található írások (illetve saját képek) a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználhatóak.


kundavid@index.hu
süti beállítások módosítása